Цените на петрола са стабилни, Brent е над 69 долара за барел

Цените на петрола се понижават слабо в хода на азиатската търговия в четвъртък. Пазарът все още е под влияние на данните за понижението на запасите от горива в САЩ.

Цената на фючърса за месец март за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин се понижи слабо – с 12 цента (0,17 %) - до 69,08 долара за барел, но впоследствие започна да наваксва и малко след 8 часа се търгува при цена от 69,15 долара за барел.
Цената за петрола WTI с доставка за февруари в рамките на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 9 цента до 63,48 долара за барел, но малко по-късно се установи до 63,53 долара за барел.

В рамките на търговията на 10 януари котировката на фючърса за Brent се повиши с 0,38 % - до 69,20 долара за  барел. Стойността на WTI се увеличи с 61 цента – до 63,57 долара за барел, което е най-високата цена за последните три години. По време на търговията стойността на лекия петрол достигна до 63,67 долара за барел – най-високата цена от 9 декември 2014 г.

Според данните на министерство на енергетиката на САЩ запасите от петрол в страната за миналата седмица са спаднали с 4,9 млн. барела – доста под очакванията от пазара.

Запасите от бензин обаче са се увеличили с 4,1 млн. барела, а от дестилати – с 4,3 млн. барела.

Добивът на петрол в САЩ също спада с 290 хил. барела на ден – до 9,492 млн. барела на ден. Това, както става ясно от данните на министерство на енергетиката на страната се дължи на преразглеждане на базовите параметри за изчисления. Според анализатори от Tyche CapitalКоментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари