Цените на петрола растат, Brent се търгува над 66 долара за барел

Цената на договора за април за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures  в четвъртък, 22 февруари се повиши с 1,35  % до 66,33 долара за барел, като в рамките на търговията в по-ранните часове дори достигна до 66, 51 долара за барел.  

Фючърсът за април за петролът сорт WTI в рамките на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) достигна до 63,01 долара, като се повиши с 1,64 % и завърши на ниво от 82,65 долара за барел.

Тази сутрин цените на петрола се търгуват без особена промяна.

Фючърсът за април за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures се повиши слабо и в сутрешните часове се търгува на нивото на 66,38 долара за барел.

Стойността на априлския договор за лекия петрол WTI на NYMEX се котира на нивото от 62,81 долара за барел.

Влияние върху цените безспорно окозват данните за запасите от петрол в САЩ. В сряда очакванията на наблюдателите на пазара са увеличение на запасите от петрол в САЩ не се оправдаха. Търговските запаси от петрол в САЩ за миналата седмица са спаднали с 1616 хил. барела – до 420,479 млн. барела, сочат данните от седмичния доклад на министерство на енергетиката на САЩ. Запасите от бензин са се повишили с 261 хил. барела и съставляват 249,334 млн. барела.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари