Цените на петрола растат

Цените на петрола в късните следобедни часове във вторник засилиха повишението си в резултатна изявлението на Саудитска Арабия, че има намерение да намали експорта на петрол през ноември.

Според данните от търговията на 10 октомври стойността на декемврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се увеличи с 0,82 долара, или 1,5 % - до 56,61 долара за барел.

Ноемврийският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 1,34 долара, или 2,7 % - до 50,92 долара за барел.
Тази сутрин петролът продължава да поскъпва.

Декемврийският фючърс за петрола сорт Brent стартира с увеличение от 9 цента – до 56,70 долара за барел.
Котировките на договора за ноември за лекия петрол WTI стартираха с увеличение от 16 цента – до 51,08 долара за барел.

Министерство на енергетиката на Саудитска Арабия съобщи преди ден, че през следващия месец експортът на петрол на държавната корпорация Saudi Aramco ще е от порядъка на 7,15 млн. барела на ден, „независимо от голямото търсене“, надхвърлящо 7,7 млн. барела на ден.

Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо във вторник призова американските производители на шистов петрол да поемат отговорност и да помогнат на останалите страни, добиващи петрол за намаление на излишъците на световния пазар, съобщи  MarketWatch.
МВФ също излезе с подобрение на прогнозата си за цените на петрола през 2017 г. и 2018 г.

Търговците вече са в очакване на данните за запасите от петрол в САЩ за миналата седмица.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари