Цените на петрола растат

Цените на двата основни сорта петрол  във вторник се повишават след спада в първия ден от седмицата, което се дължи на запазващите се опасения от ескалация на конфликта в Близкия Изток.

Подкрепа на пазара оказва оптимизма по отношение на перспективите но споразумението между страните от ОПЕК и извън картела за ограничаване на добива, а също така и прогнозата за понижение на запасите от горива в САЩ.

Цената на юнския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures в понеделник поевтиня с 1,16 долара до 71,42 долара за барел.  
Във вторник сутринта цената повиши до 71,73 долара за барел, или 0,43 %.

Стойността на фючърса за лекия петрол WTI за месец май на борсата в Ню Йорк NYMEX се понижи в понеделник с 1,17 долара – до 66,22 долара за барел.

Котировката за месец май за WTI на NYMEX във вторник сутринта поскъпва с 0,526 % до 66,57 долара за барел.
Министърът на петрола на Кувейт Бахит ал-Рашид в понеделник заяви, че ОПЕК и съюзниците на срещата през месец юни ще обсъждат възможността за продължаване на споразумението за ограничаване на добива на петрол и през 2019 г. В допълнение експертите очакват понижение на запасите от петрол в САЩ през миналата седмица с около 600 хил. барела.  Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари