Цените на петрола продължават да се понижават, Brent се търгува малко под 67 долара

Цените на петрола в понеделник спаднаха, след като доларът възобнови опитът за стабилизиране.

Според данните от търговията на 5 февруари стойността на априлския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон спаднаха с 0,96 долара (1,4%) - до 67,62 долара за барел.

Фючърсът за март за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) рухна с 1,30 долара (1,99 %) и съставлява 64,15 долара за барел.

Тази сутрин петролът продължава да губи от стойността си след като световният пазар на акции рухна на фона на стабилизирането на щатския долар.

Глобалните пазари преживяват сериозен спад, включително фондовите. Американските индекси във вторник затвориха с понижение от 3,8-4,6 %, а европейските 0 с 0,8-1,5 %. Борсите в Азиатско-Тихоокеанския регион поевтиняват сега средно с 3-5%, а японският Nikkei 225 – с над 6 %. Този синхронен спад говори за разпродажба на рискови активи, смятат редица анализатори.

В САЩ играчите на пазара се отървават от акции в очакване на изменение на дълговия пазар в страната.

Априлският фючърс за петрола сорт Brent тази сутрин се понижи с 0,68 долара – до 66,94 долара за барел. От вчера досега цената на Brent намалява (минус) с 2,45 %.

Котировката на мартенския договор за петрола сорт WTI поевтиня до 63,50 долара за барел. Спадът от 5 февруари досега при стойността на WTI е (минус) 3,071 %, става ясно още от данните от търговията.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари