НАЧАЛО » свят

Цената на петрола се променя незначително

fb
3E news
fb
14-01-2020 08:51:03
fb

Цените на двата основни сорта петрол нарастват незначително, но са на минимума за последните шест седмици след спада на напрежението в отношенията между САЩ и Иран. Подобряването на търговските отношения между САЩ и Китай също е в подкрепа на пазара.

Министерство на финансите на САЩ в понеделник изключи Китай от списъка на валутните манипулатори, което допълнително оказва благоприятно влияние върху настроенията на играчите на пазара.

Вицепремиерът на държавния съвет на Китай е във Вашингтон, където е планирано подписването на първата част от търговското споразумение между САЩ и Китай. По-рано икономическият съветник на Белия дом Лари Кадлоу потвърди, че страните, както и преди смятат да подпишат и публикуват детайли по договора в сряда. Според The Wall Street Journal представителите на Вашингтон и Пекин са се разбрали за провеждане на срещи на всеки 6 месеца за обсъждане на възникващите спорни въпроси, което ще бъде съобщено при подписването на междинното споразумение в сряда.

Стойността на мартенския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса OCE Futures тази сутрин е от порядъка на 64,28 долара за барел или с 0,08 долара над цената при затварянето на предишната сесия. Според данните от търговията в понеделник фючърсът спадна с 0,78 долара или 1,2 % - до 64,20 долара за барел.

Фючърсът за WTI за февруари на NYMEX нараства слабо, с 0,02 долара до 58,10 долара за барел. При затварянето на предишната сесия цената по договора бе 58,08 долара за барел, спадайки д 0,96 долара или 1,63 % в сравнение с предишната сесия.

петрол
цени
пазари
По статията работи:

3E news