Цената на златото се понижава

Стойността на златото в петък намалява, поради това, че играчите на пазара все още реагират на данните за пазара на труда в САЩ, които бяха публикувани в четвъртък.
Юнският фючърс за златото на борсата Comex в Ню Йорк се понижи с 5 долара, или 0,4% - до 1247,80 долара за тройунция. Стойността на юлския фючърс за среброто спадна с 0,3% - до 16,62 долара за унция.

Според съобщението на министерство на труда на САЩ, броят на заявките за безработица в страната за седмицата, завършваща на 13 май намалява с 4 хил, спрямо данните за предходната седмиц и е 232 хил., при очаквания от анализаторите за ръст до 240 хил.
Положителната статистика за пазара на труда в САЩ според търговците е знак за позитивно развитие на американската икономика, което от своя страна се отразява и на стойността на скъпоценните метали.

Едновременно с това по-значимото намаление на стойността на златото на този етап не може да се очаква, поради последните събития в САЩ, свързани с действия на президента на страната Доналд Тръмп. В частност това е свързано с уволнението на шефа на ФБР и публикациите след преговорите на Тръмп с външния министър на Русия Сергей Лавров, коментират наблюдателите на пазара. Политическата неяснота окол развитието на процесите около президента Доналд Тръмп не е в подкрепа на знаците, които пазарът търси. Това от своя страна кара инвеститорите да продължават да търсят по-сигурни активи, сред които е и златото.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари