Цената на златото се повишава съвсем незначително

Цената на златото в сряда сутринта се повишава незначително, поради понижението на долара, което в частност се дължи на новината, свързана с уволнението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, става ясно от данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се увеличава с 1,1 долара, или 0,08 % - до 1328,2 долара за тройунция.

Стойността на мартенския фючърс на среброто се увеличава с незначителните 0,02 % - до 16,63 долара за унция.

Индексът на долара (курсът на долара към кошницата от валути на шестте страни основни търговски партньори на САЩ) се понижава с 0,07 % до 89,61 пункта.

Във вторник президентът на САЩ Доналд Тръмп неочаквано освободи от поста държавният секретар Рекс Тилърсън и назначи на негово място директорът на ЦРУ Майкъл Помпео. Това не е първата голяма промяна, свързана с оставка или уволнение от екипа на президента Тръмп, припомнят наблюдателите, като посочват, че последното действие на президента е довело до това доларът да се окаже под натиск.
По-слабият долар от своя страна по правило влияе положително върху стойността на златото, като прави покупката на скъпоценния метал по-евтин за инвеститорите, притежаващи друга валута.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари