НАЧАЛО » свят

Френската Total увеличава доставките на LNG за китайската CNOOC до 1,5 млн. тона годишно

fb
3E news
fb
22-10-2018 02:17:00
fb

Френската нефтогазова компания Total увеличава доставките на втечнен природен газ (LNG) за китайската държавна петролна корпорация China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) до 1,5 млн. тона годишно. Това се казва в съобщение на Total.

“Партньорите увеличават количеството по договора от 1 млн. тона до 1,5 млн. тона втечнен природен газ от глобалния портфейл на Total и удължават срок на договора до 20 години“, става ясно от съобщението на френската компания.
Първоначалният договор между компаниите за покупко-продажба е за 1 млн. тона годишно и е подписан през 2008 г. със срок от 15 години.
„Радваме се от затвърждаването на партньорството ни с CNOOC с цел разширяване на присъствието ни на китайския пазар на LNG, който през първото полугодие на 2018 г. се  е увеличил с 50 % и ще продължи да стимулира увеличението на търсенето на втечнен природен газ и през следващото десетилетие“, се цитират в съобщението думите на директора на отдела в Total за газ, възобновяема енергия е електроенергетика  Philippe Sauquet.

Френската компания Total е сред най-големите нефтогазови компании в Европа и работи по различни проекти в целия свят.

Китайската  компания CNOOC със 70 % държавни акции е трета по големина в Китай след CNPV и Sinopec. Компанията се занимава също така с добив и преработка на нефт и газ на шелфа на Китай.

френската компания Total
китайската корпорация CNOOC
LNG
втечнен природен газ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева