Фейсбук разследва приложения, които измъкват лични данни

Източник: БГНЕС

Загрижена да покаже, че реагира след скандала "Кеймбридж аналитика" (Cambridge Analytica) компанията "Фейсбук" съобщи в понеделник, че е премахнала около "200 приложения" в платформата. Това става в рамките на разследването на изтичане на лични данни на използващите социалната мрежа, предават БГНЕС и АФП.

"Процесът на разследването върви с пълна сила", увери вицепрезидентът на компанията, който отговаря за партньорските продукти Айме Арчибон. "Имаме големи вътрешни и външни екипи от експерти, които работят здраво, за да проверят тези приложения колкото може по-бързо. До този момент хиляди приложения бяха анализирани и около 780 от тях са премахнати в очакване на пълно разследване за да се определи дали всъщност не отклоняват данни", обяснява Арчибон.

Сред двестате спрени приложения е и едно с психологически тестове, наречено myPersonality. Според британското специализирано списание New Scientist от понеделник, лични данни (но анонимно) на милионите включили се в отговорите на myPersonality са споделени със стотици изследователи през един сайт, който не е бил достатъчно обезопасен, с лесни пароли и оставил данните пренасочени към което достъпни в продължение на 4 години.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари