НАЧАЛО » свят

Увеличиха прогнозата за търсене на втечнен природен газ в Япония заради бавното пускане на АЕЦ

fb
3E news
fb
16-08-2017 04:01:00
fb

Институтът за икономика и енергетика на Япония (IEEJ) повиши прогнозата за търсене на втечнен природен газ (ВПГ), тъй като дейностите по възстановяване на атомните електроцентрали в страната текат много по-бавно от очакваното.
Според новата прогноза на  IEEJ, цитирана от Интерфакс,  към края на март 2019 г. в Япония ще работят общо 10 ядрени реактора, което ще осигури около 7 % от необходимата електроенергия за страната. В декемврийската прогноза се посочваше, че през март 2018 г. ще бъде възобновена дейността на 17 реактора.

Към настоящия момент в страната работят 5 реактора, като 2 от тях бяха въведени в експлоатация през това лято.
Вследствие на това институтът повиши прогнозата си за търсене на ВПГ през 2017 финансова година с 4,8 млн. тона и очаква намаляване на търсенето през следващата финансова година само с 1,8 тона.

Повишението на търсенето на ВПГ няма да е проблем за Япония, тъй като страната е сключила договори за доставка на газ от нови проекти с компании от САЩ и Австралия, които ще бъдат въведени в експлоатация през следващите две години, смята анализаторът от BMI Research Питър Ли .

Япония
ВПГ
LNG
АЕЦ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева