Тръмп се закани и за мита върху вноса на коли, ЕС е направил живота на американските фирми невъзможен

Доналд Тръмп
Източник: БГНЕС

След като обяви намерението си за въвеждане на мита от 25 % върху вноса на стомана и 10 % върху вноса на алуминий, президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да въведе импортни мита за европейските коли в САЩ, повечето от които се произвеждат от Германия. Действията на Тръмп доведоха и до нова оставка, този път на икономическия съветник Гари Кон.

Европейският съюз  е направил живота на американските фирми почти невъзможен, Това коментира на съвместна пресконференция с шведския премиер Стефан Льофен в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп.
„Европейският съюз е практически много твърд към (фирмите) от САЩ”, коментира американския президент, цитиран от международните агенции. „Те са направили почти невъзможно за нас да правим бизнес с тях и все пак те ни пращат техните коли и всичко останало в САЩ. Междувременно САЩ субсидира военните в Европа. Европейският съюз не се отнася добре с нас. Това е една много, много нечестна търговска ситуация“, добавя той, според AFP.

Ден по-рано финансовият министър Стивън Мнучин се опита да защити действията на американския президент, като заяви че президентът на САЩ Доналд Тръмп и администрацията не е стремят към разразяване на световна търговска война, като въвежда мита върху вноса на стомана и алуминий в страната, заяви американският финансов министър Стивън Мнучин.

Във вторник той участва в изслушване в рамките на една от бюджетните подкомисии към Палатата на представителите на Конгреса на САЩ, като основна тема бе бюджетът, отбелязват агенциите.

„Ние не се стремим към търговска война“, каза Мнучин в отговор на въпрос на за митата.
Миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи за намерения за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий – 25% и 10 % съответно.  

Не така обаче смята икономическият съветник на президента Гари Кон, който подаде оставка в знак на протест срещу намеренията за търговска война.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари