Тръмп: Русия напълно контролира Германия чрез доставките на газ

Източник: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Русия напълно контролира Германия, която плаща на Москва милиарди за газ и при тази ситуация е несправедливо, че Съединените щати още са длъжни да защитават Германия.

Това заяви американският президент по време на работната си закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
„Германия плаща милиарди долари годишно на Русия, а ние защитаваме тази страна от Русия. Те строят газопровод, целта на който е да постъпят  милиарди долари в хазната на Русия. Аз смятам, че това е съвсем неприемливо. Освен това бивш канцлер на Германия работи в руска газова компания“, заяви Тръмп.

„Това не би трябвало да се разрешава на Германия. Германия се контролира напълно от Русия и , кажете ми, приемливо ли е това“, продължи президентът на САЩ.

„Германия плаща в НАТО малко над 1 %, докато ние плащаме много повече пари и това продължава много години, и нито един от предишните президенти не е направил нищо по това. Аз смятам, че това е много несправедливо за нашата страна и е несправедливо за данъкоплатците, тъй като Германия е богата страна“, добави Тръмп.

Президентът на САЩ смята, че НАТО трябва да сложи ред по отношение на тази ситуация. „Смятам, че НАТО трябва да направи нещо по това, въпреки че не знам, какво може да направите, ако Германия плаща на Русия милиарди долари, а ние трябва да я защитаваме от тях“, каза още Тръмп по време на работната закуска.

На това генералният секретар отговори, че „сред съюзниците има разногласия за газа“, а "Северен поток" не е проблем на НАТО.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари