Стоте най-богати звезди заработили $4,7 млрд.

Въпреки кризата доходите на знаменитостите са нараснали, показва годишната класация на американското списание Forbes

През тази година 100-те най-богати звезди са заработили общо 4,7 млрд. долара, в сравнение с 4,1 млрд. долара през 2009 г. Доходите на знаменитостите остават забележително устойчиви, въпреки световната рецесия, показва годишната класация на американското списание Forbes.
Начело е журналистката Опра Уинфри, която си връща лидерската позиция със своите 315 млн. долара. Още пет жени влизат в челната десетка на класацията. На второ място е носителката на "Грами" Бионсе, която е реализирала приходи от 87 млн. долара от последното си турне, продажби на албуми, както и успешни сделки в модния и парфюмерийния бизнес.
Женската хегемония е нарушена от режисьора на най-касовия филм "Аватар" Джеймс Камерън. Той се връща в списъка на 100-те знаменитости след 1999 г., след като филмът му събра рекордни приходи от 2,7 млрд. долара в световиня боксофис, а в личната сметка на Камерън са влезли 210 млн. долара.
Класацията на Forbes се базира не само на приходи от шоубизнеса през последните 12 месеца, но и от броя на публикациите в печатните и онлайн медии, телевизията, радиото и социалните мрежи. Именно заради повечето публикации Бионсе изпреварва Камерън, въпреки че певицата има по-малко приходи от режисьора.
Лейди Гага е влязла за първи път в списъка на 100-те най-влиятелни знаменитости, заемайки четвърта позиция с приходи от 62 млн. долара. Голф играчът Тайгър Удс е петата най-влиятелна звезда в света въпреки секс скандала, който го извади от турнирите за пет месеца и го лиши от най-изгодните договори за реклама.
Бритни Спиърс е на 6 позиция със спечелени 64 млн. долара. Седми в класацията са ирландската група U2 с приходи от 130 млн. долара.
Мадона е слязла от трета на десета позиция с едва 58 млн. долара. На 8 място е актрисата и продуцент Сандра Бълок, която спечели "Оскар" за най-добра актриса и е регистрирала доходи от 56 млн. долара. На 9 място е Джони Деп, който е спечелил 75 млн. долара.
Американската хегемония в първата десетка се нарушава от канадеца Камерън и ирландците U2.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари