Стойността на златото расте символично

Цената на златото в понеделник се увеличава слабо, поради отслабване на долара. Очаква се обаче този процес да бъде ограничен. В частност играчите на пазара вече се ослушват и за повишение на лихвата, което от своя страна ще подобри състоянието на долара.
Цената на декемврийския фючър за златото се увеличи с 3,3 долара – до 1277, 53 долара за тройунция. Стойността на декемврийския фючърс на среброто нарасна символично – едва с 0,2 % - до 16,89 долара за унция.

Доларът се понижава към йената в рамките на търговията в понеделник, поради възможността за отлагане на сроковете за осъществяване на данъчната реформа в САЩ. Това се отразява позитивно на цената на златото, правейки покупките му по-достъпни за притежателите на чужда валута.
Анализаторите от Ройтерс обяснява, че диапазонът на динамиката на цените остава тесен, поради реакцията на играчите на пазара на изявленията на шефа на Федералната резервна банка на Филаделфия за плановете му за подкрепа на увеличението на лихвата по време на заседанието на Фед през декември. Той очаква също така, че през следващата година лихвата ще бъде увеличена три път.

„Пазарите реагират на тези новини и затова няма да сме свидетели на  силна динамика при цените на златото през следващите месец-два“, цитира освен това агенцията и мнението на мениджъра на един от най-големите в Китай борсови фондове за злато HuaAn Gold Richard Xu. Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари