Стойността на биткойна спада

Южна Корея готви закон за забрана на търговията с криптовалути

Най-популярната в света криптовалута bitcoin (биткойн) поевтинява до 13 хил. долара. Причината, според експертите е заявката на Южна Корея за подготовката на закон за пълна забрана на търговията с криптовалути.

Според данните на Coinmarketcap биткойна тази сутрин поевтиня до 13,13 хил.долара, но по-късно се възстанови до 13,9 хил. долара. На борсата Bitfinex биткойна падна до 13,36 хил. долара, но после се възстанови до 13,63 хил. долара, а на GDAX – 13,47 хил. долара. Данните на Coindesk са за поевтиняване с 11 % - до 13,25 хил. долара.

Министърът на правосъдието на Южна Корея заяви, че страната подготвя законопроект, който предвижда забрана на търговията на криптовалута в страната, съобщи телевизия CNBC. Министърът изрази безпокойството на управляващите по отношение на ситуацията с виртуалната валута. Южна Корея е един от най-големите пазари за търговия с биткойни и криптовалутата Ethereum.

Според данните на Coinmarketcap криптовалутата  Ethereum с дял от 18 % от пазара тази сутрин отбелязва спад. Първоначалните данни бяха за понижение от 15,8 % до 1,16 хил. долара. В по-късните часове стойността се възстанови до 1,25 хил. долара. Третата по значение криптовалута Ripple с пазарен дял, изчисляван на 10 % е с положителна тенденция и е от порядъка на 1,86 долара, а Bitcoin Cash – 2,57 хил. долара.
Пазарният дял на bitcoin се изчислява на около 35 процента. Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари