Стойността на биткойна расте

Стойността на криптовалутата биткойн (bitcoin) в петък продължава да расте, като анализаторите отбелязват, че това може би означава края на дълбоката корекция, която се наблюдаваше през първото тримесечие на 2018 г.

Според данните на CoinMarketCap тази сутрин биткойна отбелязва поскъпване от 12,9% до 7,785 хил. долара. На борсата Bitfinex биткойна нараства с 13,33 % до 7,882 хил. долара.

В четвъртък по време на търговията биткойнът за пръв път през последните две седмици успя да достигне до 8 хил. долара на Bitfinex.
Алтернативните валути също поскъпват. Ethereum се повишава с 13 % до 485,33 долара, Ripple – с 16,77 % до 0,61 долара, а Bitcoin Cash с 8,53 % - до 731,6 долара.

Капитализацията на пазара на криптовалути по данни на CoinMarketCap  е от порядъка на 271,2 млрд.долара, като дела на биткойна се оценява на 44%.

Анализаторите на пазара на криптовалути обясняват нарастването през последните дни с намерението на страните от ЕС да излязат с декларация за създаване на Европейско партньорство за блокчейн. Участниците в проекта смятат да обменят опит и знания в техническите и нормативни сектори, като са готови за пускане на единни за ЕС приложения с използването на технологии за разпределяне на регистрите за държавния и частен сектор.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари