НАЧАЛО » свят

Словакия установи намаляване на доставките на газ през Украйна с 10%

fb
3E news
fb
11-09-2014 04:03:00
fb

Словашката газова компания SPP установи отново намаляване на доставките на газ през територията на Украйна с около 10%. Това съобщи в Братислава представителя на компанията Петер Беднар, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Тази ситуация няма да окаже никакво влияние върху нашите получатели – от частните домове до промишлените предприятия. Дори при намалени доставки има достатъчно количество да снабдяване на клиентите ни”, каза той. Беднар обаче уточни, че няма намаляване на доставките на газ за страната като цяло, а само за участъка на SPP.

Компанията съобщи за първото намаляване на доставките с 10% в сряда. Официалният представител на „Газпром” Сергей Куприянов обаче съобщи, че доставките са в количествата от предходните дни – 12 млн. куб метра на ден и няма нарушение на доставките.
Междувременно официалният говорител на руската газова компания „Газпром” Сергей Куприянов съобщи, че доставките на природен газ за Полша са без изменения и в същият обем, както и в предходните дни – 23 млн.куб метра дневно.

От своя страна ЕК проверява подаденият сигнал от полските власти за намаляване на обемите на природен газ от Русия. По думите на говорителят на еврокомисаря Йотингер Марлене Холцнер от ЕК проверяват дали намаляването на доставките се дължи на търговски или технически причини.

Словакия
природен газ
намаляване на доставките
Украйна
По статията работи:

Георги Велев