НАЧАЛО » свят

Световните лидери ще обсъждат глобалните предизвикателства в Давос

fb
3E news
fb
21-01-2014 04:37:00
fb

На 22 януари се открива годишната среща на световния икономически форум в Давос. Последиците от промените в света за властта, обществото и бизнеса ще бъдат основните акценти на дискусиите по време на 44-ото издание на форума, информира Associated Press.

Ден преди официалното откриване на форума неговият основател Клаус Шваб заяви, че тази година в дискусиите ще участват над 2500 представители на властта, бизнес елита и обществени организации от 100 страни.

Участието си са потвърдили вече над 40 държавни и правителствени лидери, сред които президентът на Бразилия Дилма Русеф, Пак Гън-Хе от Южна Корея, президентът на Мексико Енрике Пеня Нието, премиерът на Великобритания Дейвид Камерън, на Италия - Енрико Лета, на Япония - Шиндзо Абе.

Възгледите си за глобалните предизвикателства и бъдещето на Близкия изток ще представят президентът на Иран Хасан Рохани, президентът и премиерът на Италия Шимон Перес и Бенямин Нетаняху. В икономическия форум в швейцарския курорт ще участва и генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун, който ще говори и в Монтрьо на конференцията, посветена на Сирия.

На фокус ще бъдат също реформите в банковата система, членството на Великобритания в Европейския съюз и борбата на световните сили с разпространението на наркотици.

Швейцария събира видни политически и обществени личности, които могат да влияят на уреждането на кризисни явления в световната икономика.

Давос
Световен икономически форум
По статията работи:

Галина Александрова