НАЧАЛО » свят

Руското МВнР: Информационната истерия и политизацията на "Северен поток 2" са неприемливи

Газопроводът е икономически изгоден както за Русия, така и за европейските потребители, се подчертава в изявление на дипломатическото ведомство

fb
3E news
fb
13-11-2019 04:11:44
fb

Публикацията в естонската преса с призиви за преглед на плановете за изграждането на газопровода "Северен поток-2" изкуствено раздува информационната истерия около проекта, предава TACC.Това се посочва в изявление, разпространено в от руското външно министерство в социалната мрежа „Фейсбук“, предаде агенция Фокус.

От дипломатическия отдел подчертаха, че газопроводът е икономически изгоден както за Русия, така и за европейските потребители."Основната му цел е да засили сътрудничеството между Русия и европейските страни в енергийния сектор", заявиха от външното министерство.

"Изкуствената ескалация на информационната истерия около този проект и неговата безсмислена политизация са абсолютно неприемливи. Убедени сме, че въпреки опитите за дискредитиране, „Северен поток-2“ ще бъде успешно изграден и пуснат в експлоатация", подчертаха от министерството.

"Забележително е, че няма нито един признат професионалист сред авторите на доклада. Призовавайки европейските страни да се откажат от изграждането на второто разклонение на газопровода "Северен поток", т.нар. изследователи дублират добре познатите пропагандни клишета за "заплахата за енергийната независимост на Европа" и "геополитическият инструмент на Русия", се казва още в съобщението.

газопровод
ЕС
Русия
Северен поток 2
По статията работи:

3E news