Рекордна доставка на природен газ за 24 февруари регистрира "Газпром"

Тази седмица е рекордна за „Газпром“, след като за четвърти пореден ден към 24 февруари компанията е постигнала абсолютен максимум по дневен експорт на природен газ за чужбина. Според съобщение на компанията доставката на синьо гориво в рамките на деня е достигнала до 655,2 млн. куб м.
„Тази седмица се превърна в рекордна за „Газпром“. На 24 февруари компанията отново, за четвърти път през последните четири дни подобрява абсолютният си максимум на дневен експорт на газ за чужбина. Новият исторически рекорд е 655,2 млн. куб м. Ръстът в сравнение с 23 февруари, когато бе постигнато предишното пиково дневно значение е от 2,4 млн. куб м“, се казва в съобщението на компанията.

„Освен това рекордът е установен в събота -в почивен ден, когато потреблението на газ от чуждите купувачи по правило намалява до най-ниските нива за седмица“, подчертават от „Газпром“.

Руската газова компания „Газпром“ е увеличила експорта на газ за чужбина през 2017 г. с 8,4 % - до 194,4 млрд. куб м. В началото на февруари председателя на съвета на директорите на компанията Виктор Зубков съобщи, че „Газпром“ си поставя за задача да запази експорта на газ през 2018 г. до нивото от 2017 г. Още през миналата седмица експерти коментираха, че заради силните студове през февруари "Газпром" подобрява значително в сравнение с януари данните си за експорт на синьо гориво.

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари