НАЧАЛО » свят

Путин предупреди за риск от прекратяването на транзита на руски газ през Украйна

ЕК заяви, че е спокойна

fb
3E news
fb
15-11-2019 03:44:41
fb

Има риск от прекратяване на транзита на руски газ през територията на Украйна, с новите си искове украинската компания „Нафтогаз“ изостря ситуация в преговорите с „Газпром“ за нов договор, предупреди президентът на Русия Владимир Путин след края на срещата на БРИКС в Бразилия, съобщи  ТАСС.

Путин отбеляза, че Русия е готова за сключване на споразумение по всяко законодателство. „Ако Украйна успее да приложи европейското законодателство. Ако успеят да направят това в оставащия период от време – добре. Те са поели задължения пред Европа, не пред нас. Но не всичко зависи от нас. Поради това навярно съществува риск от прекратяване на транзита“, след изтичането на договора на 31 декември, коментира снощи държавният глава

Европейската комисия се отнася спокойно по въпроса за транзита на руски газ през Украйна и продължава да работи с Москва и Киев над сключването на ново договор, заяви от своя страна говорителката на ЕК Мина Андреева.

„От наша страна сме спокойни и продължаваме да работим в рамките на тристранните преговори (за транзита на газ)“, каза тя.

газ
транзит на руски газ през Украйна
ЕК
Путин
По статията работи:

3E news