НАЧАЛО » свят

Путин нареди на кабинета да продължи търговско-икономическите контакти с Киев

Руският президент поиска да се изпрати хуманитарна помощ на Крим и да се проведат консултации с международни партньор за финансова подкрепа на Украйна

fb
3E news
fb
28-02-2014 01:01:00
fb


Руският президент Владимир Путин нареди на правителството да продължи контактите с украинските си партньори за развитие на търговските и икономическите отношения, както и да се проведат консултации с международни партньори, включително МВФ, за предоставяне на финансова помощ на Киев. Нареди и да се проучи въпроса за предоставяне на хуманитарна помощ на Крим. Това съобщи прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от Дарик.

"Владимир Путин нареди на руското правителство да продължи контактите с техните колеги в Киев за развитието на търговските и икономическите отношения между Русия и Украйна", каза Песков. Според него, държавният глава също така е наредил да се проведат консултации с чуждестранни партньори, в това число и МВФ, за предоставяне на финансова помощ на Украйна, включително консултации по този въпрос със страните от "Голямата осморка (Г-8).

"Освен това, в отговор на обръщението на ръководството на Крим за оказване на хуманитарна помощ, руският президент разпореди правителството да работи по този въпрос, включително по линия на регионите на Русия", каза Песков.

Владимир Путин
Украйна
финансова помощ
Икономически и търговски отношения
Русия
По статията работи:

Галина Александрова