Проучвателната активност през 2018 г. се увеличава, но инвестиционните ограничения остават

Източник: techdigg.com

Автор: Andreas Exarheas, intellinews.com

Проучвателната активност ще се увеличи през 2018 г., но несигурността на пазара и необходимостта от управление на нивата на дълга ще останат ключови ограничения за инвестициите.

Това е гледната точка на анализаторите на нефт и газ в BMI Research, които подчертаха, че неотдавнашният тригодишен спад е принудил компаниите за проучване и добив да намалят разходите и да подобрят управлението на разходите.
Секторът се възползва от възобновяването на паричния поток на фона на по-високите цени на петрола, а компаниите от E&P се готвят да повишат активността си през тази година, за да разширят портфолиото си, като се насочат към редица нови гранични пазари, според BMI.

Въпреки нарастващата увереност обаче, компаниите от E&P ще продължат да търсят баланс между увеличаването на разходите за нови проекти, намаляване на ливъриджа и увеличаване на разпределението на акционерите, предадоха за Rigzone анализаторите на BMI.

"Смятаме, че през следващите месеци ще има повишено внимание върху разходите, тъй като компаниите поддържат финансова дисциплина", заявиха анализаторите.

Прогнозата на BMI следва новината, че глобалните конвенционални открития са достигнали рекордно ниско ниво през 2017 г., приблизително по-малко от седем милиарда барела петролен еквивалент (boe), според Rystad Energy.

Това е най-ниската цифра от поне 2012 г., подчерта Rystad, когато около 30 милиарда boe бяха открити по целия свят. Общият обем на конвенционалните открития в световен мащаб през 2013 г. възлиза на 16 милиарда boe, 15 милиарда boe през 2014 г. и 2015 г. и 8 милиарда boeпрез 2016 г.

"Не сме виждали подобно нещо от 40-те години на миналия век", каза Sonia Mladá Passos, старши анализатор в Rystad Energy, в изявление на организацията през декември 2017 г.

"Откритите обеми са средно около 550 милиона барела от петролен еквивалент на месец. Най-тревожен е фактът, че коефициентът на заместване на резервите през 2017 година достигна едва 11% (при комбинация на нефт и газ), в сравнение с над 50% през 2012 г. ", добави Passos.

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2018Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари