Природозащитници призоват Меркел да спре строителството на „Северен поток 2“

Природозащитниците от WWF заедно със Съюза за опазване на природата в Германия – NABU е изпратила писмо до канцлера на Германия Ангела Меркел и председателя на ХСС Хорс Зеерхофер и лидера на СДПГ Мартин Шулц, в което се иска забрана за строителството на руския газопровод „Северен поток 2“, съобщава немското издание  Der Tagesspiegel.

„Експертите от NABU и WWF смятат, че Nord Stream 2 води до задънена улица по отношение на борбата с измененията в климата, заплашва крехката екосистема на Балтийско море и разрушава солидарността и доверието в рамките на Европейския съюз“, отбелязват природозащитниците в свой документ.

Еколозите смятат, че процедурни грешки, а също така липсата на прозрачност при строителството на газопровода „са в  разрез с доверието  към политиката на Германия и допринасят за разочарование на гражданите на страната“.
В обръщението си природозащитниците призовават политиците не само да се дистанцират от строителството на руския газопровод Nord Stream  2, но и да определят и проведат независима екологична експертиза на проекта. В допълнение те съобщават, че са готови да се борят и по съдебен път за спиране на газопровода.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари