НАЧАЛО » свят

Президентът Тръмп обеща ускоряване на инфраструктурните проекти в САЩ

fb
3E news
fb
16-08-2017 08:45:00
fb

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща ускоряване на инфраструктурните проекти в цялата страна, като намали необходимите съгласувания на федерално ниво.

„Повече няма да позволим на прекрасната ни страна да се руши, заради износване“, заяви Тръмп пред журналисти в Ню Йорк.
По думите му, бюрокрацията е довела до това, че изпреварващата инфраструктура от миналото е започнала да се износва. „Страната ни сама си вреди. Това е отвратително“, заяви Тръмп, цитиран от американски медии.

Президентът на САЩ с помощта на министъра на транспорта показа схема с височина на човешки ръст, която описва процеса на издаване на разрешения за строителството на пътища. Тръмп добави, че сега големи проекти трябва да получат разрешения от 9 държавни учреждения, които се съобразяват с 29 различни закона. За да получат разрешение, на изпълнителите се налага да плащат на консултанти и лобисти, обясни Тръмп. По думите му, самият той като бизнесмен в Ню Йорк е проучил прекрасно тази система.

В същото време Тръмп демонстрира нова, по-опростена система, заемаща едва половин лист. По думите му тя ще създаде милиони работни места.
Доналд Тръмп смята да подпише указ за опростяване на издаването на разрешения за инфраструктурни проекти. Указът ще бъде базиран на принципа „едно гише“ при одобряването на големи проекти и ще установи краен срок от 2 г. за процеса за разглеждане на заявките.
Големите инвестиции в инфраструктурата с публично-частно партньорство са едни от основните предизборни обещания на Тръмп

инфраструктура
сащ
Доналд Тръмп
По статията работи:

Маринела Арабаджиева