Печалбата на „Газпром“ нараства с 14 % през първото тримесечие на 2018 г.

Чистата печалба на „Газпром“ по руските стандарти през първото тримесечие на 2018 г. е нараснала в сравнение с аналогичния период на миналата година с 14 % - до 122,61 млрд. рубли при 107,64 млрд. рубли за януари-март 2017 г., се съобщава в отчета на компанията.

Приходите са се увеличили със 17,7 % - до 1,393 трилиона рубли в сравнение с 1,184 трлн. Рубли година по-рано.
На руския пазар приходите се дължат на увеличението от 8 % на обемите реализиран природен газ., такова е и увеличението сред страните от ОНД.

Продажбата на газ на Петербургската борса са се увеличили с 16,8 %, става ясно още от данните. Приходите от продажбата на газ за чужбина са се увеличили обаче с 325 % поради увеличението на продажбите на природен газ с 8 % и цените за продажбата на синьо гориво.Брутната печалба е нараснала с една трето – до 710,557 млрд. рубли.

Междувременно в отчета, според руските агенции се обръща внимание на разяснението на финансовото министерство на САЩ за това, че Алексей Милер е включен в списъка със санкции (SDN List) като физическо лице и наложените върху него санкции не касаят газовия концерн (“Газпром“).Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари