НАЧАЛО » свят

Петролът стартира с лек спад на цените

fb
3E news
fb
08-11-2019 08:19:46
fb

Петролът в петък поевтинява след противоречивите сигнали за хода на търговските преговори между САЩ и Китай. Ден по-рано, в четвъртък цените рязко се повишиха именно след информации за напредъка на преговорите между двете страни.

Стойността на януарския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на ниво от 62,09 долара за барел, което е с 0,2 долара или 0,32 % под нивото при затварянето при предишната сесия. Според данните от търговията в четвъртък цената на договорите се увеличи с 0,55 долара – до 62,29 долара за барел.

Фючърсът за декември за петрола сорт WTI на NYMEX поевтиня с 0,29 долара или 0,51 % - до 56,86 долара за барел. В рамките на предишната сесия договорът се увеличи с 0,8 долара или с 1,42 % - до 57,15 долара за барел.

От началото на седмицата Brent поскъпна с 0,8 % , а WTI – с 1,3%.

Представител на американското министерство на търговията е потвърдил пред агенция Bloomberg, че споразумението за постепенна отмяна на митата влиза в първия етап от уреждането на търговския спор между САЩ и Китай.

Сериозният напредък на преговорите е бил потвърден и от икономическият съветник на Белия дол Лари Кадлоу.

В същото време друг съветник по търговията към Белия дом Питър Наваро коментира пред Lou Dobbs Tonight, влизаща в CNN коментира, че няма кой зне какъв напредък.
„Към настоящия момент споразумение за отмяна на съществуващите тарифи в качеството на условия за сключване на споразумение по първия етап няма. Единственият човек, който може да вземе решение по този въпрос е президентът Доналд Тръмп“, е заявил той, цитиран от международните агенции.

Наблюдателите на пазара продължават да смятат, че подписването на междинно търговско споразумение между Пекин и Вашингтон ще доведе до ръст на цените на петрола. Твърде колебливите, неустойчиви разговори от преговорите засега продължават да държат цените на по-ниско ниво.

петрол
цени
пазари
По статията работи:

3E news