Петролът сорт Brent прехвърли 80 долара за барел

Петролът ускори темповете на повишение, основно заради данните за понижение на запасите от петрол в САЩ и новите опасения, свързани с геполитическото напрежение в Близкия Изток и на Корейския полуостров. От значение са и сигналите за твърдата позиция на ЕС по отношение на Иранското ядрено споразумение и търговските санкции на САЩ.

Котировката на договора за юли за петрола сорт Brent прехвърли макар и за кратко нивото от 80 долара за барел за пръв път от ноември 2014 г.

Според данните на министерство на енергетиката на САЩ, запасите от петрол в страната за седмицата, завършваща на 11 май са спаднали с 1,4 млн. барела, до 432,4 млн. барела.

Котировката на фючърса за юли за петрола сорт Brent в обедните часове се повишиха на Лондонската борса ICE Futures до 80,18 долара за барел. Малко след 14 часа търговията продължава да е близо до нивото от 80 долара – 79,91 долара за барел.

Петролът сорт WTI за пръв път от три години и половина се увеличи до над 72 долара за барел, като към 14 часа продължава да е държи високо ниво – 72,11 долара за барел, или ръст от 0,86 %.

 

 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари