Петролът се понижава незначително

Цената на петрола сорт Brent стартира с леко понижение след увеличението си във вторник. Стойността на ноемврийския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures сутринта на 13 септември стартира със спад от 0,14 долара – до 54,13 долара за барел, но малко по-късно се върна до 54,16 долара за барел. При затварянето си във вторник фючърса поскъпна с 0,43 долара – до 54,27 долара за барел.

Цената на фючърса за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) спадна с незначителните 0,02 долара – до 48,21 долара за барел. В рамките на вчерашния ден договорът за лекия петрол поскъпна с 0,16 долара – до 48,23 долара за барел.

Страните от ОПЕК отчетоха намаляване на добива на петрол през август със 79 хил. барела на ден в сравнение с юли – до 32,755 млн. барела на ден. Най-значително е понижението на добива на петрол в Либия – със 112 хил. барела на ден. В доклада на ОПЕК се коментира и понижението на добива на черно злато в САЩ и в частност щатите Тексас и Луизиана, в които се разрази ураганът „Харви“.

От своя страна министерство на енергетиката на САЩ трябва да публикува данните за запасите от енергоносители в страната за миналата седмица.

Управлението за информация към Министерство на енергетиката на САЩ (EIA) понижи във вторник прогнозата си за добив на петрол в САЩ през 2017 и 2018 г. Така например от EIA прогнозират, че добива на черно злато през тази година в САЩ ще е от порядъка на 9,25 млн. барела на ден, а през 2018 г. - 9,84 млн. барела на ден.Прогнозата е понижена съответно с 1% и 0,7%.

 

 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари