Петролът продължава да поевтинява, Brent остава малко над 51 долара за барел

Цените на петрола в понеделник продължават да се понижават. Играчите на пазара се опасяват, че продължаващото възстановяване на добива в САЩ ще се отрази негативно на сектора.
Стойността на майския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures в обедните часове се понижи с нови 0,47 долара, или 0,91% до 51,29 долара за барел. Малко по-късно стойността на Brent продължи да спада – до 51,18 долара за барел (-1,13%).
Фючърсът за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се понижи първо с 0,63 долара, или 1,29 % до 48,15 долара за барел. Малко по-късно WTI падна до 48,10 (- 1,41%) долара за барел.

Наблюдателите на пазара виждат основания за спад и в публикуваните данни от Baker Hughes за броя на действащите платформи за добив на нефт и газ в САЩ. През миналата седмица те са се увеличили с 14 – до 631 броя. Така вече за 10-та поредна седмица показателят се увеличава, като от началото на годината увеличението е със 106 броя.
В допълнение, добивът на петрол е достигнал до рекордните 9,1 млн. барела на ден, което е най-високото ниво от февруари миналата година. Анализаторите приемат като негативни и резултатите от срещата на финансовите министри на страните от G20, заради отказа от противопоставяне на протекционизма на щатските компании.  Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари