Петролът премина към растеж

Цените на двата основни сорта петрол преминаха от спад към растеж в хода на търговията в сряда, което се дължи на сигналите за съществено понижение на запасите от  горива в САЩ.

Цената на октомврийския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се увеличи с 0,36 долара, или 0,69% - до 52,56 долара за барел.

Петролът сорт WTI с доставка за септември на борсата в Нй Йорк (NYMEX) се повиши с 0,33 долара – до 49,54 долара за барел.

Както съобщи по-рано Американският институт за петрол (API), запасите от черно злато в САЩ за миналата седмица са спаднали със 7,8 млн. барела. Очаква се и публикуването на официалните данни. Експертите очакват спад на запасите с 2,2 млн. барела. В същото време цените се задържат, заради прогнозата на управлението за информация (EIA) към министерство на енергетиката на САЩ за повишаване на добива на петрол в страната през 2017-2018 г.

Според обновената прогноза добивът в САЩ през 2017 г. ще е средно на ниво от 9,3 млн. барела на ден при очаквани по-рано 9,33 млн. барела на ден. Прогнозата за следващата година е повишена до 9,91 млн. барела при 9,9 млн. барела по-рано.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари