Петролът поевтинява

Цените на двата основни сорта петрол във вторник се понижават в рамките на втора поредна сесия поради опасенията, че увеличението на нефтодобива в САЩ може да забави балансирането на пазара на петрол.

Цената на майския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures във вторник се понижава слабо - до 64,89 долара за барел. В понеделник договорът поевтиня до 64,95 долара за барел, или понижение от 0,925 %.

Стойността на фючърса за петрола сорт WTI за април на борсата в Ню Йорк (NYMEX) намалява тази сутрин до 61,28 долара за барел. В рамките на предишната сесия договорът поевтиня до 61,36 долара за барел. Спадът, според данните е от порядъка на 1,24 %.

Според оценка на Управлението за енергийна информация (EIA) към Министерство на енергетиката на САЩ, добивът на шистов петрол в страната през април ще се увеличи със 131 хил. барела на ден, достигайки до 6,95 млн. барела на ден.

Общо нефтодобивът в САЩ надхвърля 10 млн. барела на ден, обновявайки рекорда , регистриран през 1970 г.

EIA ще публикува в сряда данните по отношение на промяната в запасите от горива в страната за миналата седмица. Засега експертите прогнозират ръст.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари