Петролът поевтинява след разнопосочната търговия в сряда

Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък сутринта се понижават, след като в четвъртък търговията завърши с разнопосочни промени.
Петролът сорт WTI  в сряда поевтиня, след публикуване на протокола от януарското заседание на Федералния резерв, който потвърждава очакванията за повишаване на лихвата в САЩ, става ясно от съобщение на Dow Jones. Това, както е известно води до  ръст при курса на долара и съответно прави стоките, включително и петрола, котиращ се в долари по-скъпи за купувачите от други страни.

Данните на Американския институт за петрол (API) не успяха да окажат влияние, въпреки че показват намаление на запасите от горива през миналата седмица с 907 хил. барела  По-късно днес се очаква да бъдат публикувани и официалните данни на министерство на енергетиката на САЩ.
Априлският фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин поевтинява с 0,431 %  – до 64,97 долара за барел. В рамките на търговията през предишния ден цената се повиши с 0,17 долара – до 65,42 долара за барел.

Котировката на фючърса за петрола сорт WTI за април в четвъртък сутринта спадна с 1,063%   – до 61,14 долара за барел. Според данните от предишната сесия, цената спадна с 0,11 долара до 61,68 долара за барел.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари