Пентагонът се обяви за целеви мита срещу страните, вносителки на стомана в САЩ

Пентагонът подкрепя препоръките на Американското министерство на търговията за въвеждане на мита върху вноса на стомана и алуминий, но предпочита системата на целеви мита, а не на глобални квоти, или глобални мита. Това се посочва в разпространено в четвъртък писмо за отбранителното ведомство до министъра на търговията Уилбър Рос.

Пентагонът е съгласен със заключенията от мониторинга за това, че вносът на чужда стомана и алуминий на основата на недобросъвестни търговски практики носи щети на националната сигурност, се казва в документа.

В същото време от министерство на отбраната изразява „безпокойство във връзка с негативното въздействие върху ключови съюзници на САЩ“ в случай на въвеждане на глобални мита, препоръчани в мониторинга. Затова от Пентагонът препоръчват въвеждане на „целеви мита“ срещу вносители на стомана. Представителите на американското отбранително ведомство препоръчват също така създаване на работна група, която да усъвършенства системата за целеви мита с цел „за насърчаване на търговските партньори да работят със Съединените щати за решаването на основния проблем "свързан с вноса от Китай.

Отбранителното ведомство коментира препоръките от монторинга, според които президентът на САЩ Доналд Тръмп може да въведе значителни ограничения на вноса на стомана и алуминий от Китай и други страни. Републиканците предлагат три варианта- целеви мита, глобални квоти и глобални мита.

През миналата седмица на среща в Белия дом с членове на Конгреса президентът Тръмп съобщи, че САЩ може да въведе търговски ограничения и в частност антидъмпингови пита по отношение на страните, които внасят стомана и алуминий в САЩ, сред които са Китай и Русия.
САЩ започна разследване по темата през април 2017 г.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари