НАЧАЛО » свят

Паркът „LEGOLAND“ във Флорида премина на възобновяема слънчева енергия

Това е поредната стъпка на собствениците в посока екология и опазване на планетата

fb
3E news
fb
27-04-2014 06:15:00
fb


По случай Деня на Земята увеселителният парк „LEGOLAND“ във Флорида се превърна в първия тематичен парк в САЩ, който изцяло се захранва от възобновяема слънчева енергия, съобщи електронното издание technews.bg. За да отпразнува този ден, „LEGOLAND“ инсталира 30-киловатов масив от слънчеви панели върху част от парка, позната като „Зона на въображението“.

От началото на юни пък интерактивен 6-метров модел „LEGO Earth“ ще бъде поставен край съоръжението, за да образова посетителите за соларните технологии.

Тематичният парк, разгърнат на територия от 150 акра, си партнира с „Тампа Electric“, за да се изключи от електропреносната мрежа през целия ден. След това паркът ще продължи да използва енергия от ВЕИ, но вече не в целия парк, а в „Зоната на въображението“, която демонстрира седем от визуално най-впечатляващите модели на „LEGO“в света.

„LEGOLAND“ във Флорида не за първи път предприема стъпки в посока екология и опазване на планетата. Още от откриването си през 2011 г. паркът активно насърчава рециклиранете, като се започне от насърчаване на гостите да рециклират до оборудване на парка с обзавеждане, което е изработено изцяло от рециклируеми материали.

 

„LEGOLAND“
слънчева енергия
По статията работи: