Папа Франциск: Климатичните промени превръщат Земята в пустиня и бунище

Той призова отделните правителства да спазят ангажиментите си от Париж и за промяна в парадигмата на отношенията на човечеството с природата

Източник: БТА

Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си да ограничат климатичните промени и отправи предупреждение, че ако неустойчивото развитие и необузданото потребление се запазят, те заплашват да превърнат Земята в купища "развалини, пустини и отпадъци", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
    
Франциск отправи този призив днес на конференция във Ватикана по случай третата годишнина от неговата енциклика за климатичните промени. Папското послание във връзка с Парижката конференция за климата през 2015 г. съдържаше призив за промяна в парадигмата на отношенията на човечеството с природата.
   
 В днешната си реч папата призова отделните правителства да спазят ангажиментите си от Париж и заяви, че институции като Международният валутен фонд и Световната банка имат да изиграят важна роля, за да насърчават реформите и да поощряват устойчивото развитие.
     
"Има голяма опасност да оставим на бъдещите поколения само развалини, пустини и отпадъци", предупреди Светият отец.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари