Оръжейната промишленост акцент в обръщението на Путин към нацията

Източник: БГНЕС

В обръщение към нацията, в което руският президент Владимир Путин очерта някои приоритети от предстоящия му нов президентски мандат, той обърна особено внимание на оръжейната промишленост на страната. Путин подчерта, че в Русия са разработени и се усъвършенстват икономични, но високо ефективни средства за преодоляване на противоракетната отбрана. По думите на президента на Русия вече са започнали изпитанията на ракетния комплекс „Сармат“.

По време на обръщението на Путин с видеоматериал бяха илюстрирани способностите на ракетния комплекс, чиито елементи нямат ограничения по отношение на дължината на полета си. Президентът подчерта, че никакви, дори и перспективни системи за ПРО не могат да противодействат на ракетите „Сармат“. Стопанинът на Кремъл заяви, че Москва разработва също така небалистични оръжейни системи, които също са неуязвими от противникововата ПРО. Всички руски предложения за съвместна работа в областта на ПРО бяха отклонени от Вашингтон, подчерта Путин в посланието си към нацията. „Предлагали сме на САЩ за да бъде намалена загрижеността и за запазване на атмосферата на доверие, да работим съвместно в тази област. В един момент изглеждаше, че компромис може да бъде намерен. Но не. Всички наши предложения, буквално всички, бяха отклонени.“

 Друго техническо достижение на Русия, отбелязано от Путин, е безпилотен подводен апарат, който е в състояние да се движи на свръхголеми дълбочини без ограничение във времетраенето на подводния си престой.

Руският президент обърна внимание на създаването на възможности за развитието на предприемачеството в страната. Но обвърза това и със задължението на бизнеса да увеличи приноса си за изпълнението на стратегическата за Русия задача – прогресивно развитие на страната. Що се отнася до малкия и среден бизнес, Путин подчерта, че към 2025 г. неговият дял в руския БВП трябва да достигне 40%.

Руският държавен глава подчерта, че опазването и подобряването на околната среда също ще бъде сред приоритетите на следващия му мандат. „Трудно е да се говори за дълъг и здравословен живот, когато до днес милиони хора са принудени да пият вода, която не отговаря на стандартите", каза той. Такъв бил и случаят, "ако вали черен сняг, както в Красноярск, когато за хората в индустриалните центрове могат да изминат седмици, без да виждат слънцето поради смога".

Поради което, подчерта Путин, трябва да се повишат изискванията към предприятията за намаляване на вредните емисии. Новите мерки в тази сфера щели да влязат в сила през 2019 г. Президентските избори в Русия за на 18 март. Доколкото Путин няма конкуренция, неговият пореден президентски мандат е сигурен.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари