Министърът за АЕЦ „Пакш“ Януш Шули: Новите блокове ще бъдат построени навреме

Новите енергоблокове та АЕЦ „Пакш“ ще бъдат построени навреме, съгласно договорените срокове. Това заяви Януш Шули, министър без портфейл, отговарящ за проекта „АЕЦ „Пакш“ 2 в Унгария. Шули подчерта, че руските изпълнители на проекта за АЕЦ „Пакш“ 2 считат неговата реализация за приоритет, информира MTI. В най-скоро време предстои един от най-важните етапи – подготовката на документацията за получаване на разрешително за строеж. Шули заяви категорично, че ядрената безопасност и сигурност са изключително важни за всички, затова не се правят никакви компромиси по техническите въпроси.

Шули припомни, че до 40% от дейностите по проекта ще се осъществяват от унгарски подизпълнители.

Държавния секретар по въпросите на проекта за АЕЦ „Пакш“ 2 Атила Асоди съобщи, че детайлно изследване е потвърдило, че площадката, където се изграждат двата нови енергоблока, отговаря на всички изисквания за това.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
1 коментари
  • 0 0
    1
    Гост
    Интересно, дали ще затворят старите блокове или ще ги оставят да работят. Ако ги оставят, буквално ще наводнят пазара с евтина Ел енергия и най-вероятно ще загубим износът си към Сърбия и Румъния . Гърция ще изгради голямо количество ВЕИ мощности, турция всякакви и износа ни отива подяволите.
    Напиши отговор