Милер и министърът на икономиката и енергетиката на Германия обсъдиха „Северен поток 2“

Председателят на „Газпром“ Алексей Милер и министъра на икономиката и енергетиката на Германия Бригита Циприс обсъдиха маршрута и доставката на руски газ за Европа и в частност проектът „Северен поток 2“ на среща в Берлин. Бригита Циприс бе назначена на този пост на 27 януари, сменяйки Зигмар Габриел, който стана и новият външен министър на Германия.
Според съобщението на „Газпром“ „транзитните доставки на газ през Балтийско море са много търсени от потребителите: така например през януари 2017 г. действащият газопровод „Северен поток“ е работил при максимално натоварване, надвишаващо проектните обеми.
„Газпроводът „Северен поток 2“ ще даде възможност за двойно увеличение на обема на експорт на руския газ за европейския пазар през Балтийско море, което е особено важно, предвид растящото търсене на газ и намаляване на собствения добив от страна на Европа“, се казва в съобщението. Отбелязва се също така, че това е търговски проект, основните предимства на който са надеждността, икономическата ефективност, технологичност и екологичност.
„Северен поток 2“ е експортен газопровод, който трябва да бъде изграден паралелно на сега съществуващия газопровод „Северен поток“ - тръбата ще бъде положена по дъното на Балтийско море. Проектната мощност на газопровода е за 55 млрд. куб м природен газ.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари