НАЧАЛО » свят

Макрон в Twitter: Франция ще затвори всичките си ТЕЦ-ове

fb
3E news
fb
07-09-2018 10:38:00
fb

Президентът на Франция Еманюел Макрон заявява в четвъртък в своя Twitter , че страната му ще е първата, която ще закрие всичките си ТЕЦ-ове с цел подобряване на екологичната обстановка.

„Ще закрием всички топлоелектрически централи във Франция. Ние ще станем първата страна, която ще направи това. Приоритет за мен е изпълнението на ангажиментите ни по отношение на екологията“, написа Макрон в своя акаунт в Twitter, цитиран от чуждите агенции.

Първото глобално споразумение за климата – Парижкото споразумение бе подписано през декември 2015 г., като той определя световния план за действия във връзка с намаляване на глобалното затопляне. Споразумението не предполага отказ от изкопаеми горива и ограничения за климата, но затова пък европейският регламент за големите горивни инсталации поставя изисквания, които малко от френските ТЕЦ-ове ще могат да изпълнят, коментират експерти. Освен това, те припомнят, че Франция се обяви за активно развитие на АЕЦ. Очевидно новата стратегия на страната предвижда енергийното развитие на страната да се базира на новите технологии за чиста енергия в т.ч. ВЕИ плюс АЕЦ.

АЕЦ
ТЕЦ
ВЕИ
затваряне на френските ТЕЦ
Еманюел Макрон
По статията работи:

Маринела Арабаджиева