НАЧАЛО » свят

Лондон е градът с най-добри възможности за инвестиции в недвижими имоти

fb
3E news
fb
06-01-2014 01:08:00
fb


Лондон е начело в класацията на градовете, които предлагат най-добри възможности за инвестиции в недвижими имоти. Това показва изследване, оповестено днес от Асоциацията на чуждестранните инвеститори в недвижими имоти, съобщи Reuters. На второ място е миналогодишният победител Ню Йорк.

Според проучването Сан Франциско е третият най-предпочитан град от чуждестранните инвеститори, а на четвърто и пето място са съответно Хюстън и Лос Анджелис.

САЩ остават най-стабилната и сигурна страна за инвестиции с огромна разлика от над 50 процентни пункта спрямо Германия, която заема втора позиция. Това е най-голямата разлика от 2006 г.

САЩ продължава да бъдат страната, предлагаща най-добра възможност за повишаване на стойността на капитала. САЩ също така водят по планирани придобивания на недвижими имоти през 2014 г., като близо 50% от анкетираните прогнозират умерен растеж на размера на портфейла си в САЩ, а 20% очакват значително увеличение.

Продължителният и нарастващ интерес на чуждестранните инвеститори към пазара на имоти в САЩ е отражение на напълно функциониращите капиталови пазари, както на облигации, така и на  акции, което осигурява достъп до по-широк обхват от инвестиционни възможности, коментира председателят на асоциацията.

инвестиции
класация
Асоциацията на чуждестранните инвеститори в недвижими имоти
По статията работи:

Галина Александрова