Компанията Nord Stream 2 е разработила нов маршрут за „Северен поток 2“ заради Дания

Компанията Nord Stream 2 е разработила алтернативен вариант на маршрут за газопровода „Северен поток 2“, в случай, че Дания забрани преминаването му през териториалните води на страната. Той е по-дълъг с 10 километра от основният маршрут, съобщи пред журналисти техническият директор на Nord Stream 2 AG Сергей Сердюков.

„Ще има алтернатива. Тя е разработена“, каза Сердюков, в отговор на въпрос за алтернативен маршрут на „Северен поток 2“, в случай че Дания забрани строителството на газопровода в свои води.

Дания е в процес на обсъждане на измененията в екологичното законодателство на страната, даващи възможност за забрана на строителството на „Северен поток 2“ в нейните териториални води.

По думите на Сердюков промяната е малка, а разстоянието не играе роля. На дълбочина от 1200 километра кой се интересува от разлика от няколко километра?, каза Сердюков“, като уточни, че става въпрос за около десет километра. Според него компаниите вече са произвели повече от половината тръби, необходими за строителството на „Северен поток 2“.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари