НАЧАЛО » свят

Китай планира да открие фотоволтаичен парк с мощност от 1,1ГВт

fb
3E news
fb
19-03-2014 01:31:00
fb

Китай планира да открие фотоволтаичен парк, разположен в провинция Гансу с номинална генерираща мощност от 1,1 ГВт.  Мащабният проект се изпълнява от компанията China Singyes Solar Technologies Holdings, която е сред най-големите производители на фотоволтаични елементи в Китай.

Строителството е разделено на няколко етапа. На първи етап ще се изграждат мощности равни на 300 МВт. След приключването на първи етап се предвижда централата да произвежда годишно 480 млн.кВтч енергия. Общата проектна мощност от 1,1ГВт планирана ще е готова след около 5 години. Тогава се предвижда да бъдат въведени в експлоатация всички инсталирани мощности.

Основни потребители на електроенергията след пускането на централата ще са местните селскостопанки райони и пустнните области, където сега достъпът до електроенергия е сериоозен проблем.

Сега лидер в производството на слънчева енергия е Германия, където 30% от цялата електроенергия се получава от слънчеви централи. Тяхната сумарна мощност в системата надвишава 22 ГВт. Според статистиката всяка година в Германия генерираната електроенергия от фотоволтаици е с тенденция на растеж от 2,5-7,6 ГВт.

фотоволтаици
Китай
Германия
По статията работи:

Маринела Арабаджиева