Киев очаква до 1 март предложения от потенциални партньори за управление на газотранспортната система

Киев ще приема до 1 март предложения от потенциални партньори за съвместно управление на украинската газотранспортна система за провеждане на предварителни консултации, съобщава в понеделник пресслужбата на Министерство на енергетиката на Украйна.

През декември 2017 г. правителството на украинската стана взе решение за започване на официална процедура за избор на международен партньор за управление на газотранспортната система. Основен критерий за търсене и избор на партньор е максималното натоварване на украинската газотранспортна система,  като за целта има специално създадена работна група.

„На 28 декември 2017 г. Министерство на енергетиката и въглищната промишленост на Украйна отправи покана към оператори на газотранспортни системи от ЕК и САЩ за предварителни консултации за експлоатация и управление на газотранспортната система на Украйна, като потенциални партньори. Във връзка с продължаване на срока за подаване на информационно-аналитични материали и предложения от потенциални партньори за провеждане на предварителни консултации до 1 март 2018 г. министерство на енергетиката и въглищната промишленост на Украйна разпространява съответната информация сред операторите на газотранспортна система на страните – членки на ЕС и САЩ“, се казва в съобщение на сайта на Министерство на енергетиката.

Правителството на Украйна през ноември в рамките на преструктуриране на компанията „Нафтогаз“ взе решение за създаване на нов оператор на газотранспортната система – компанията „Магистрални газопроводи на Украйна“.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
1 коментари
  • 2 0
    1
    от Киев
    Ще има да чакат.... и дано дочакат ..... ама надали !!! Урките сами се вкара в този сценарий -а сега ревът. Лошото е че и "наште" преписват същия. Май скоро ще "си ходим"
    Напиши отговор