Италианската финансова група Intesa Sanpaolo е готова да участва във финансирането на „Северен поток 2“

Италианската финансова група  Intesa Sanpaolo е готова да вземе участие във финансирането на проекта „Северен поток 2“ , но само ако за това не попречат санкциите. Това казва в интервю за РИА Новости председателят на съвета на директорите на банката Intesa (влиза в състава на групата) Антонио Фалико.

„Чакаме решението на Европейската комисия по този повод. Засега по различни причини то не е взето. Ако решението е положително, имам предвид неразпространението на санкциите върху този проект,  Intesa Sanpaolo е готова да участва в него. Ако решението е отрицателно, но ние се надяваме това да не стане, то тогава банката няма да присъства в проекта, както и много други потенциални участници“ казва Фалико.

Той отбелязва, че яснота по този въпрос трябва да има в най-скоро време. Във всеки случай, след изборите за президент на Русия това трябва да стане ясно, добавя председателят на съвета на директорите на банката Intesa.

„Естествено, ние може да финансираме само тези сегменти от бизнеса, които не попадат под санкции. Много разчитам, че държавните ръководители на Германия и Франция вече са разбрали, че подобни ограничения са насочени не само срещу Русия, но и срещу Европа. Ако „Северен поток 2“ бъде блокиран от американските санкции, икономиката на ЕС ще претърпи загуби“, отбелязва Фалико.
Проектът „Северен поток 2“ предвижда строителството на две тръби по дъното на Балтийско море от Русия до Германия.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари