Индийската GAIL ще получи 500 хил. тона LNG през 2018 г. по договор с „Газпром“

Индийската държавна нефтогазова компания GAIL се надява да получи 500 хил. тона втечнен природен газ (LNG) по договор с „Газпром“ за 2018 г., съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на думите на председателя на GAIL Б.С.Трипати.

„Планираме да получим 500 хил. тона газ през тази година, което е равно на 8 товара“, (с кораби за пренос на LNG) цитира агенцията думите на Трипати. Доставките започват през месец май“, добавя той. GAIL планира през 2018 г. да получи 5 млн. тона, или 80 товара с LNG по договори със САЩ.

Трипати казва, че през декември 2022 г. компанията ще приключи строителството на 4  хил. километра от националната газова мрежа. Към ноември 2018 г., според очакванията ще е готов за пускане в експлоатация националният газопровод Мангалор-Кочи.
В началото на октомври 2012 г. дъщерната структура на „Газпром“  Gazprom Marketing and Trading Singapore подписа юридически обвързващ 20-годишен договор за покупка на LNG с GAIL. В съответствие с условията на споразумението GAIL ще получава по 2,5 млн. тона LNG годишно (това е равно на 3,5 млрд. куб м) в разстояние на 20 години. Според договора, цената на LNG ще бъде базирана на формула привързана към цената на петрола на терминалите в Индия.

Според съобщение на агенция Блумбърг, базирано на източници, според условия на преразгледано споразумение, GAIL ще получи общо с 6 млн. тона LNG повече, отколкото се е предполагало в началото. Цените на LNG, освен това ще бъдат привързани към стойността на петрола сорт Brent, а срокът на действие на договора е продължен до 23 години, включително увеличение на количествата през първите три години.
Компаниите през януари съгласуваха корекция на цените и количествата LNG за доставка, уточнява в прессъобщение индийската компания, цитирано от агенциите.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари