Златото поевтинява в рамките на корекция

Златото поевтинява в рамите на корекция в четвъртък след поскъпването по-рано заради слабия долар и новината, че Китай ще намали закупуването държавни облигации от САЩ, отбелязват анализаторите на пазара.

Цената на февруарския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се понижи с 1,7 долара – до 1317,6 долара за тройунция. В сряда бе постигнато най-високото ниво от средата на септември миналата година от 1328,6 долара за унция. Стойността на фючърса за март за среброто спадна слабо – до 17,01 долара за унция.

Агенция Блумбърг позовавайки се на източник съобщи в сряда, че правителството на Китай планира да намали покупката на държавни облигации от САЩ. Според източника, причина за това решение са напрегнатите търговски отношения със САЩ, както и, че пазарът на американски активи, в частност на бондове губи привлекателността си за инвеститорите. Китай е един от ключовите държатели на дълга на САЩ.

В резултат курса на долара започна да спадна, а стойността на златото се повиши до най-високото ниво от септември. Отслабването на долара, както е известно, се отразява положително на цената на златото и го прави по-атрактивно за притежателите на чужда валута.
Сега играчите на пазара са в очакване на статистиката за инфлацията в САЩ, както и за състоянието на пазара на труда.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари