Златото поевтинява в очакване на по-високи лихви

Цената на златото се понижава във вторник сутринта, тъй като търговците са в период на отчитане на печалбата получена от поскъпването на скъпоценния метал през миналата седмица, а също така се насочват към по-рискови активи, сочат данните от търговията.
Фючърсът за юни за златото тази сутрин на борсата в Ню Йорк Comex се понижава с 6,6 долара или 0,49 % до 1311,6 долара за тройунция. Стойността на фючърса за юли за среброто спада с 0,84 % до 16,5 долара за унция.

Според анализатора от Forex.com, Fawad Razaqzada, цитиран от Market Watch, “златото е в период на консолидация след поскъпването през миналата седмица“. Според него натиск върху котировката на златото оказва високото търсене на рискови активи. „На Уол стрийт  напоследък преобладават рисковите настроения, което може да се обясни с невъзможността на златото да нараства, дори и при слаб долара“, отбелязва анализаторът.
Натиск върху цената на златото оказва и очакването на инвеститорите, че Федералният резерв на следващото си заседание ще повиши лихвените ниво.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари