НАЧАЛО » свят

Енергийните министри от G7 ще разработят план за действие за световната енергийна сигурност

fb
3E news
fb
01-05-2016 02:15:00
fb

Министрите на енергетиката на G7 разчитат да разработят конкретен план за действие за осигуряване на световната енергийна сигурност на фона на продължаващото понижение на цените на енергоносителите. Това заяви министърът на икономиката, търговията и промишлеността на Япония Мото Хаяси на тържественият прием в чест на откриването в японския град Китакюсю срещата на министрите на енергетиката на страните от седморката (G7).

Ние ще проведем активна, многостранна дискусия и разчитаме на срещата да изработим конкретен план за действие“, подчерта Хаяси. По думите му, преди осем години, когато срещата на министрите на енергетиката G8 бе в японския град Аомори, страните са обсъждали въпроси, свързани с нарастването на цената на петрола и другите енергоносители. „Сега пред нас стои проблемът за спада на цените и влиянието им върху световната икономика“, отбеляза той. Хаяси подчерта, че той и колегите му са с „много високи очаквания от резултатите от започващата днес среща“.

В японския град Китакюсю, разположен на японския град Кюсю в неделя започна поредния етап на министерската среща, която се председателства от Япония.

 

G7
енергийна сигурност
По статията работи:

Маринела Арабаджиева